29/05/2020
Άλλα αθλήματα | Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 23:29

Άναψε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων (pics)

Παρουσία Λευτέρη Αυγενάκη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η τελετή Αφής

Τα καλά του... φόρεσε την Τρίτη (17/9) το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Αγώνων Νέων που θα διεξαχθούν στη Λωζάνη στο διάστημα 9-22 Ιανουαρίου. 

Η Φλόγα άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Είχε προηγηθεί ο χορός των Ιερειών, σε χορογραφία που έχει επιμεληθεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και μουσική του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Μετά την Αφή της Φλόγας ακολούθησε συμβολική Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με Λαμπαδηδρόμους κατά σειρά τους Χρήστο Μαρμαρέλλη, Σίντνεϊ Μπέρτα, Φαίδρα Μανιουδάκη και Πασκάλ Μπιτσνό.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακός Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Το «παρών» έδωσαν επίσης, μέλη της ΔΟΕ, εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών αγώνων Νέων «Λωζάνη 2020», αλλά και δεκάδες μέλη του αθλητικού κινήματος, όπως επίσης και εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Μοιραστείτε το: