31/05/2020
Ελλάδα | Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:05

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης

Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Πρώτη», «Αυγή» και «Αδέσμευτος της Κυριακής»

Φτωχότερος είναι από την Τρίτη (17/9) ο χώρος της δημοσιογραφίας καθώς έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Οικονομίδης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αλέξης Οικονομίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ενεγράφη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασε έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει γιατρός. Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν αυτή που τον κέρδισε καθώς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία το 1977 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στην εφημερίδα «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως: «ο Αλέξης Οικονομίδης διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων του. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε».

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στις 12:30 της Τετάρτης (18/9), στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μοιραστείτε το: