29/05/2020
Βόλεϊ | Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 00:05

Ανδρεόπουλος: «Χαρούμενοι, αλλά δεν πανηγυρίζουμε ακόμα»

Χαμηλούς τόνους κρατά εν όψει Πορτογαλίας ο προπονητής της Εθνικής βόλει Ανδρών

Μία μεγάλη νίκη πέτυχε το απόγευμα της Δευτέρας (16/9) η Εθνική ομάδα βόλει των Ανδρών καθώς επικράτησε με 3-1 σετ της Ρουμανίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε ότι όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι από τη νίκη απέναντι στους Ρουμάνους, αλλά κράτησε χαμηλούς τους τόνους εν όψει του αγώνα με την Πορτογαλία την Τρίτη (17/9) στις 15:15 εκεί που η Ελλάδα με μία απλή νίκη προκρίνεται στους «16».

Παράλληλα ο Έλληνας προπονητής έκανε λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες και κλειδί της νίκης χαρακτήρισε την σχεδόν εκπληκτική άμυνα της Εθνικής μας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλά επιθετικά ποσοστά, τόσο στο side out και στην κόντρα και αυτό δυσκόλευε τις προσπάθειές μας. Είχαμε εκπληκτική άμυνα για άλλο ένα παιχνίδι, κρατήσαμε 60 μπάλες και το παιχνίδι το πήραμε σχεδόν με... κλεφτοπόλεμο. Τέλος καλό όλα καλά. Δεν κατακτήσαμε την κορυφή του Ολύμπου, δεν πανηγυρίζουμε ακόμα. Αύριο έχουμε άλλο ένα παιχνίδι, όπως ήταν τα υπόλοιπα. Πολλές φορές είχαμε έναν τρόπο επίθεσης, να τον πω λίγο χαζό. Πέφταμε πάνω στους κεντρικούς ενώ υπήρχε ανισορροπία».

Για την Πορτογαλία:

«Στα δύο από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια που δώσαμε, είχαμε παίξει καλά. Δεν ξέρω αν ήταν εκεί το καλό μας ματς, ελπίζω να είναι απέναντι στην Πορτογαλία. Δεν υπάρχει το νικάμε-πανηγυρίζουμε και το χάνουμε-χανόμαστε. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία που θέλουμε να δώσουμε. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Αυτή την στιγμή έχουμε ακόμα ελπίδες, θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και θα δώσουμε το 100%. Είμαστε δέκα χρόνια εκτός, γιατί κάθε αγώνας ήταν ζωής ή θανάτου. Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα και όλα θα γίνουν όπως πρέπει και στην ώρα τους. Με την Πορτογαλία θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Μοιραστείτε το: