14/12/2019
Διαιτησία | Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 - 23:10

Με τον Van der Roest τα σεμινάρια διαιτησίας στο Καρπενήσι

Ο Ολλανδός ειδικός της FIFAγια το VAR θα εμπλουτίσει τις διαλέξεις που θα λάβουν χώρα στη πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας

Με την παρουσία του Ολλανδού ειδικού της FIFAγια το VAR, Van der Roest θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια διαιτησίας στο Καρπενήσι από τις 14 μέχρι τις 18 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε τη Τρίτη (13/8) η ΕΠΟ.

Σε αυτά έχει πλέον ενταχθεί και η παρουσία του VAR (Video Assistant Referee), με την ΚΕΔ να αποφασίζει για την ένταξή του, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαίδευσης του, Μιχάλη Κουκουλάκη. Πλέον το VAR θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της διαιτησίας.

Ο Ολλανδός θα είναι ο ομιλητής στην ενότητα με τίτλο «Εκπαίδευση VAR», η οποία θα λάβει χώρα σε δύο μέρη, το Σάββατο (17/8) με έναρξη στις 15:00. Σε αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του ειδικού για το VAR.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Στα Σεμινάρια Αξιωματούχων Διαιτησίας και Παρατηρητών που θα πραγματοποιηθούν στο Καρπενήσι 14-18 Αυγούστου 2019, εντάχθηκε από φέτος και η παρουσίαση του Video Assistant Referee. Τα σεμινάρια για το VAR, θα εμπλουτίσει με τις διαλέξεις του ο Ολλανδός expert Mike Van der Roest.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης για το VAR, Μιχάλη Κουκουλάκη, αποφάσισαν να εντάξουν τη "διδασκαλία" του Video Assistant Referee στις ενότητες που θα παρουσιαστούν από τους εκπαιδευτές διαιτησίας και η χρήση του συστήματος να αναλύεται ανά φάση, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα, μιας και το VAR θεωρείται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Διαιτησίας. Έτσι, στο τέλος κάθε ενότητας, θα υπάρχει ειδική παρουσίαση/συζήτηση για το VAR.

Πέρα όμως από τις παρουσιάσεις για το πρόγραμμα από τον κ Κουκουλάκη και τους αρμόδιους συνεργάτες του, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στο εν λόγω σεμινάριο θα διδάξει ο Ολλανδός ειδικός της FIFA για το VAR Mike Van der Roest. Συγκεκριμένα ο κ. der Roest θα είναι ο ομιλητής στην ενότητα με τίτλο "Εκπαίδευση VAR" που θα λάβει χώρα το Σάββατο 17/08 σε δύο μέρη, με έναρξη στις 15:00».

Μοιραστείτε το: