11/12/2019
Ελλάδα | Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 - 13:27

Γεωργιάδης: «Απολύτως ρεαλιστική η έναρξη των έργων στο Ελληνικό τέλος του έτους»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις

Την εκτίμηση ότι το έχει επανέλθει το ενδιαφέρον για επενδύσεις, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι «πάμε πολύ γρήγορα με το Ελληνικό» εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας την Τρίτη (13/8) στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό» να αρχίσουν τα έργα για την επένδυση στο Ελληνικό στο τέλος του έτους. «Είναι κάτι που εξαρτάται και από την εταιρεία», διευκρίνισε.

«Έχει επανέλθει ενδιαφέρον και για το Ελληνικό, αλλά και για άλλες επενδύσεις, καθώς βλέπουν ότι πάμε πολύ γρήγορα στο Ελληνικό. Εμείς, πρόσθεσε, όταν δίνουμε ένα χρονοδιάγραμμα, δεν είμαστε αργότερα από αυτό, αλλά και λίγο νωρίτερα, αντίθετα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα και ο κ. Τσίπρας δεν επιβεβαιωνόταν στους στόχους που έθετε προκαλώντας τη δυσπιστία των επενδυτών», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. «Τη Δευτέρα είχαμε ευχάριστη έκπληξη. Είχαμε προγραμματίσει τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) για Δευτέρα Τρίτη και Τέταρτη οπού περνάνε όλες οι υπουργικές αποφάσεις των συναρμοδίων υπουργών, συμμετέχουν άνω των 80 ατόμων, και αντί να τελειώσει τρεις μέρες το Συμβούλιο τελείωσε σε τρεις ώρες. Εκκρεμούν οι συνεδριάσεις του ΥΠΠΟΑ και του ΚΑΣ για 21 και 22 Αυγούστου και 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση του ΚΣΔ για τις τρεις ΚΥΑ», πρόσθεσε.

«Την άλλη εβδομάδα θα δείτε τις προτάσεις μας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού η διαδικασία διορισμού περνάει πρώτα από τη Βουλή. Ήδη συζητάμε τα πρόσωπα για να φτιάξουμε μια Επιτροπή ακομμάτιστη και με το απαιτούμενο κύρος για να παίξει το ρόλο της» σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Μοιραστείτε το: