12/12/2019
ΓΓΑ | Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 - 18:01

Θετικός ο Αυγενάκης για τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας 2, όμως, άλλοι θα αποφασίσουν…

Σε κάθε περίπτωση το θέμα με την ΕΡΤ θα τελειώσει πριν από το Δεκαπενταύγουστο * Παρών στην κλήρωση ο υφυπουργός Αθλητισμού * Τι του ζήτησε ο Λεουτσάκος

Θετική χαρακτηρίζεται η πρώτη επαφή του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2 και Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο το μεσημέρι της Τρίτης (23/7) στο γραφείο του πρώτου.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο το κύριο βάρος της συζήτησης έπεσε στο θέμα των τηλεοπτικών της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, που δημιουργήθηκε μετά την επίμονη της προηγούμενης κυβέρνησης για αναδιάρθρωση. Ο Λεουτσάκος επισήμανε τις αντικειμενικές δυσκολίες και το δίκαιο να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ ώστε να ξεκινήσει ομαλά το πρωτάθλημα 2019-20. Από την πλευρά του ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ εμφανίστηκε θετικός στο θέμα των τηλεοπτικών, αλλά ξεκαθάρισε ότι την απόφαση θα την πάρουν οι συναρμόδιοι υπουργοί και όχι ο ίδιος. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα λήξει γρήγορα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα βρεθεί λύση πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Για αυτό το λόγο εξάλλου από το διοικητικό φορέα της πρώην ΕΠΑΕ αναμένουν ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία και θα υπάρξουν σχετικές επαφές.

Από εκεί και πέρα, ο Αυγενάκης υπογράμμισε ότι η Σούπερ Λίγκα 2 και η FootballLeagueθα πρέπει να κινούνται εντός της νομιμότητας και ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόζεται η νομοθεσία σε περίπτωση παράνομου στοιχηματισμού και χειραγώγησης αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Λεουτσάκος προσκάλεσε τον Αυγενάκη στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2 με τον υφυπουργό να απαντά θετικά.

Μετά τη συνάντηση το υφυπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο τις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

O κ. Λεουτσάκος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποδοσφαιρικών κατηγοριών και επισήμανε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020: Το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η ανανέωση της άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων, στα γήπεδα-στάδια που χρησιμοποιούν οι ομάδες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το υπέρογκο κόστος μετακινήσεων κ.ά.

Ο κ. Αυγενάκης, επιβεβαίωσε τη διάθεση στενής συνεργασίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής κανόνων διαφάνειας, τόνισε την ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων, έθιξε το επείγον της αντιμετώπιση του προβλήματος των προ-συνεννοημένων αγώνων και της βίας, ενώ δεσμεύτηκε για την εξέταση βελτίωσης του φορολογικού πλαισίου. 

Για τα τηλεοπτικά, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι κατανοεί την σημαντικότητά τους ως έσοδο, για τις ομάδες αυτών των κατηγοριών και στάθηκε εκ παραλλήλου στην ανάγκη εξυγίανσης του χώρου, με σεβασμό μεν στο αυτοδιοίκητο, αλλά και με αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου και την υιοθέτηση δικλείδων ασφαλείας. Τόνισε, μάλιστα, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.      

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, που του απηύθυνε ο κ. Λεουτσάκος, να παρευρεθεί στις κληρώσεις των αγώνων των Super League 2 και Football League».

Αντίστοιχα η επίσημη ενημέρωση από την Σούπερ Λίγκα 2 ανέφερε τα εξής υπό μορφή ανακοίνωσης: «Με κύριο θέμα τα τηλεοπτικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας Super League 2 – Football League κυρίου Λεωνίδα Λεουτσάκου και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Λεουτσάκος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης στο οικονομικό, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επεσήμανε δε, τα τεράστια έξοδα που έχουν να καλύψουν οι 26 ομάδες, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις, τα έξοδα διαιτησίας και τη φορολογία.

Παράλληλα ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΕΑ ενώ του κατέθεσε και σχετικό έγγραφο για το θέμα της ανανέωσης της άδειας διεξαγωγής αγώνων των γηπέδων Super League 2 και Football League.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δήλωσε πως κατανοεί το θεμα των τηλεοπτικών αλλά την απόφαση λαμβάνουν οι κ.κ. Σταϊκούρας, Πέτσας και Μανδώνη. Υπογράμμισε ωστόσο, πως το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο κ. Αυγενάκης τέλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της Ενωσης να παρευρεθεί στις κληρώσεις των Πρωταθλημάτων SL2 και Football League.».

Μοιραστείτε το: