13/12/2019
Άλλα αθλήματα | Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 - 00:47

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πανελλήνιο ρεκόρ η Καρύδη στο τριπλούν

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ανέβηκε η Ελληνίδα αθλήτρια * Συγχαρητήρια από Αυγενάκη

Σημαντική διάκριση για τον ελληνικό στίβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στο Μπορός της Σουηδίας, καθώς η Σπυριδούλα Καρύδη κατέκτηση το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν.

Το άλμα που χάρισε στην Ελληνίδα αθλήτρια έγινε στην πρώτη της προσπάθεια και ήταν στα 14,00 μέτρα, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην Βούλα Παπαχρήστου και ήταν 13,84 μέτρα από τις 2 Φεβρουαρίου του 2008. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο αγώνισμα και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο των νικητριών έχει ανέβει στο παρελθόν και η Αθανασία Πέρρα.

Η Καρύδη έγινε η 12η Ελληνίδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. και φυσικά η πρώτη της ηλικίας της στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη νεαρή αθλήτρια για την επιτυχία της, γράφοντας στο twitterQ

«Συγχαίρουμε τη "χρυσή" νεάνιδα, Σπυριδούλα Καρύδη, που "πέταξε" ως την κορυφή της Ευρώπης! Χθες ο έφηβος Χανιώτης σφυροβόλος, σήμερα η Κερκυραία τριπλουνίστρια, μαζί και με τα υπόλοιπα νειάτα μας στους αγώνες στη Σουηδία, επιβεβαιώνουν το λαμπρό μέλλον του ελληνικού στίβου».

Μοιραστείτε το: