12/12/2019
Εθνικές ομάδες | Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 - 16:11

Διέρρευσε το όνομα του Τζον Φαν Σιπ για την Εθνική, αλλά δεν είναι η πρώτη επιλογή

Συζητήσεις και με τον Ολλανδό προπονητή, που είναι άνεργος ένα χρόνο τώρα…

Ένας προπονητής τρίτης κλάσης, χωρίς περγαμηνές στους πάγκους και χωρίς ομάδα όλη την περσινή σεζόν είναι ο Τζον Φαν Σιπ, το όνομα του οποίου διέρρευσε το Σάββατο (20/7) για αντικαταστάτης του Άγγελου Αναστασιάδης στην Εθνική ομάδα.

Ο 55χρονος Ολλανδός, που είναι γνωστός μόνο ως παίκτης του Άγιαξ, αλλά σχεδόν άγνωστος και χωρίς επιτυχίες ως τεχνικός έχει προταθεί στην ΕΠΟ, η οποία έχει όντως συζητήσει την περίπτωση του. Πρόκειται για μια από τις διάφορες εναλλακτικές περιπτώσεις και δεν αποτελεί πρώτη επιλογή όπως μάλιστα παρουσιάζεται.

Όχι, βέβαια, ότι σε αυτή την ΕΠΟ δεν μπορεί να έρθει και ο Τζον Φαν Σιπ μόνο και μόνο επειδή ήταν κάποτε αξιόλογος ποδοσφαιριστής, αλλά λογικά τέτοια αφέλεια δεν θα την έχει μετά το φιάσκο Αναστασιάδη η διοίκηση Γραμμένου στην Ομοσπονδία, οπότε η δημοσιοποίηση ως «φαβορί» από μερίδα ΜΜΕ δικαιολογείται μόνο από τις καλές σχέσεις σε επίπεδο μάνατζερ.

Πάντως, το φτωχό βιογραφικό του Τζον Φαν Σιπ ως προπονητή γράφει ότι ήταν βοηθός στον Άγιαξ και διετέλεσε πρώτος κόουτς σε Τσίβας Γουαδαλαχάρα (Μεξικό) Μέλμπουρν Χαρτ, Μέλμπουρν Σίτι (αμφότερες ομάδες της Αυστραλία), ενώ η Τσβόλε της Ολλανδίας ήταν ο τελευταίος σταθμός του σε πάγκους τη σεζόν 2017-18.

Γίνεται ως εκ τούτου αντιληπτός ο τραγέλαφος, που θα προκληθεί…

Κατά τα λοιπά Ολλανδός γεννήθηκε στον Καναδά και έπαιξε για 15 χρόνια στον Άγιαξ, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1987 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1992 μαζί με τέσσερα πρωταθλήματα (1982, 1983, 1985 και 1990) και τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1983, 1986 και 1987).

Μοιραστείτε το: