Νίκησε 1-0 τη Σενεγάλη και κατέκτησε το δεύτερο Κόπα Αφρίκα στην ιστορία της!
Στην κορυφή της Αφρικής μετά από 29 χρόνια είναι από το βράδυ της Παρασκευής (19/7) η Αλγερία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης στο διεθνές στάδιο του Καΐρου στην Αίγυπτο στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αφρικα 2019!
Έτσι η μεγαλύτερη χώρα του αραβικού κόσμου στη μαύρη ήπειρο πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για δεύτερη φορά στην ιστορία της έπειτα από το 1990.
Η αναμέτρηση κρίθηκε στο 2’ μετά από ένα σουτ εκτός περιοχής του Μπαγκντάντ Μπουνετζά, το οποίο επιχείρησε να κοντράρει για να διώξει ο Σαλίφ Σανέ, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και με πολλά φάλτσα κατέληξε στην εστία των «λιονταριών»!
Βέβαια σαν γενική εικόνα του ματς η Σενεγάλη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει έστω, αλλά η Αλγερία κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να κρατήσει μέχρι το φινάλε το υπερπολύτιμο προβάδισμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 60’ ο Καμερουνέζος ρέφερι, Νεάν Αλιούμ, σφύριξε αρχικά πέναλτι για κόψιμο της μπάλας με το χέρι από τον μέσο της Αντλέν Γκεντιουρά. Ωστόσο, ο ρέφερι έκανε χρήση του VAR και ορθά πήρε πίσω την απόφασή του, καθώς δεν υπήρχε πρόθεση από τον Αλγερινό διεθνή.
ΑΛΓΕΡΙΑ (Τζαμέλ Μπελμαντί): Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85' Ταχρά), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84' Μπραχιμί), Μπουνετζά (89' Σλιμανί)
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σαϊβέ (75' Ντιανέ), Εντιάιγ (59' Ντιατά), Γκέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85' Μπαλντέ).