13/07/2020
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 - 17:07

Τιμωρία σε Τράγου, πρόστιμο σε Ατρόμητο

Για κακόβουλη καταγγελία κατά της ρέφερι Ευθαλίας Μήτση και του διαιτητικού τιμ σε αγώνα του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Στην τιμωρία (με τρίμηνο αποκλεισμό από οποιοσδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και χρηματική ποινή 750 ευρώ) της Μαρίας Τράγου και του Ατρόμητου (με πρόστιμο 1000 ευρώ) προχώρησε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση από αγώνα της Α’ Εθνικής του γυναικείου ποδοσφαίρου Ατρόμητος - Ολυμπιάδα 0-1 με την τότε αρχηγό της ομάδας του Περιστερίου να καταγγέλλει μετά το τέλος της αναμέτρησης παρενόχληση από μέλος του διαιτητικού τιμ. Η εν λόγω καταγγελία κρίθηκε ψευδής και τόσο η Τράγου όσο και ο Ατρόμητος τιμωρούνται για κακόβουλη καταγγελία στο ματς, που διαιτητής ήταν η διεθνής Ευθαλία Μήτση βάσει του άρθρου 67 παρ. 3 του Κώδικα Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ την Παρασκευή (19/7) αναφέρει τα εξής: «- Υπ΄ αριθ. πρωτ : 19935/12.06.2019 έφεση 1) της Μαρίας Νικολέττας Τράγου και 2) του ποδοσφαιρικού σωματείου Ατρόμητος Αθηνών: Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν την έφεση. Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 5/2019 εκκαλουμένη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (Τμήμα Δικαστικό). Κρατεί και δικάζει την υπόθεση κατά της Μαρίας – Νικολέτας Τράγου και του ποδοσφαιρικού σωματείου Ατρόμητος Αθηνών που εισήχθη, αφενός κατόπιν αυτεπαγγέλτου ασκηθείσης δίωξης από την Ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας και αφετέρου κατόπιν της από 4-10-2018 καταγγελίας της Ευθαλίας Μήτση. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους 1) τη Μαρία – Νικολέτα Τράγου, αθλήτρια της γυναικείας ομάδας Ατρόμητος Αθηνών, για παραβίαση των άρθρων 67 παρ. 3 και 48 παρ. 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και 2) το ποδοσφαιρικό σωματείο Ατρόμητος Αθηνών για παραβίαση του άρθρου 67 παρ. 3 του ιδίου Κώδικα. Επιβάλλει 1) στη Μαρία – Νικολέτα Τράγου α) την ποινή της απαγόρευσης ενασχόλησής της με οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών και συνολική χρηματική ποινή επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ, για την παραβίαση του άρθρου 67 παρ. 3 του Κ.Δ. και του άρθρου 48 παρ. 2 του ιδίου Κώδικα και 2) στο αθλητικό σωματείο Ατρόμητος Αθηνών χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για παραβίαση του άρθρου 67 παρ. 3 του Κ.Δ.».
Μοιραστείτε το: