25/01/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 - 16:45

«Έφυγε» ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι

Ο Ιταλός ήταν ο «πατέρας» του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (17/7) ο Αντρέα Καμιλέρι.

Ο Ιταλός συγγραφέας νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στην Εντατική έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο σπουδαίος συγγραφέας, θεατρικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και καθηγητής έγραψε περισσότερα από 100 βιβλία, με τον διασημότερό του ήρωα να είναι ο «Επιθεωρητής Μονταλμπάνο».

Τα βιβλία του με ήρωα τον Μονταλμπάνο έχουν πολλές φορές βρεθεί στην λίστα των μπεστ σέλερ στην Ιταλία, έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και έχουν εμπνεύσει την τηλεοπτική σειρά που προβάλλει η RAI αλλά και παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα.

Η καριέρα του ως συγγραφέας άργησε να πάρει... ώθηση, καθώς κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο στα 53 του. Δεν έκανε επιτυχία και στη συνέχεια εγκατέλειψε για πολλά χρόνια το γράψιμο για να επανέλθει το 1994 με «Το Σχήμα του Νερού» με ήρωα τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο όταν ήταν σχεδόν 70 ετών.

Το 26ο βιβλίο του της ίδιας σειράς με τίτλο «The Cook of Alcyon» κυκλοφόρησε στα ιταλικά βιβλιοπωλεία στο τέλος Μαΐου.

Μάλιστα, ο εκλιπών είχε δηλώσει από το 2006 ότι είχε έτοιμο το τελευταίο βιβλίο της σειράς με τον θάνατο του επιθεωρητή, το οποίο είναι κλειδωμένο στο χρηματοκιβώτιο του εκδότη του.

Ο Καμιλέρι υπήρξε κάποτε στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος και ήταν δριμύς επικριτής τόσο του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Μοιραστείτε το: