23/10/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 - 18:48

Αίτημα Γεωργιάδη στην ΕΕ για ενίσχυση των πληγέντων της Χαλκιδικής

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές απέστειλε την Πέμπτη (11/7) το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αφορμή την φυσική καταστροφή στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανακοίνωσή του, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κινητοποιήθηκε άμεσα για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους.

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Καταρχάς, να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές.

Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων».

Μοιραστείτε το: