08/12/2019
Διαιτησία | Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 - 11:11

Περέιρα: «Στόχος να λειτουργήσει το μέτρο των ξένων διαιτητών για τελευταία φορά τη νέα σεζόν»

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από τη βελτίωση των Ελλήνων ρέφερι

Στο επίκεντρο κριτικής και όχι άδικα βρίσκεται ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ΚΕΔ.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, πάντως, εμφανίζεται ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη βελτίωση των Ελλήνων διαιτητών και δήλωσε ότι στόχος είναι το μέτρο των ξένων ρέφερι στις εγχώριες διοργανώσεις να εφαρμοστεί φέτος για τελευταία σεζόν.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι πίνακες διαιτησίας για τη νέα χρονιά θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην «Sportday»:

Για το πότε θα ανακοινωθούν οι πίνακες: «Πολύ σύντομα. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τη διοίκηση της ΕΠΟ, να τους παρουσιάσω στην Επιτροπή». 

Για το ότι η επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή είναι στις 31 Ιουλίοθ κι αν θα ανακοινωθούν τότε:«Όχι, τότε θα είναι πολύ αργά. Οι διαιτητές έχουν τεστ στις 14 Ιουλίου και πρέπει πριν από αυτή την ημερομηνία να έχουν ανακοινωθεί νέοι πίνακες. Το πολύ μέσα σε δύο εβδομάδες». 

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τους Έλληνες διαιτητές: «Όπως ξέρετε το έχουμε αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ των διαιτητών τα τελευταία χρόνια. Οι διαιτητές και ειδικά οι νεότεροι είναι σαν τα παιδιά. Πρέπει να αναπτυχθούν, από το σχολείο να πάνε στο πανεπιστήμιο. Έχουμε Έλληνες διαιτητές με πολύ μεγάλη προοπτική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη βελτίωση των Ελλήνων διαιτητών».

Για το μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο των ξένων διαιτητών: «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει το μέτρο για τελευταία φορά τη νέα σεζόν και κατόπιν να είναι μόνο οι Έλληνες διαιτητές. Θα το δούμε, όμως, γιατί οι ομάδες είναι αυτές που θέλουν τους ξένους διαιτητές». 

Μοιραστείτε το: