06/12/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 - 18:29

Νέο, διευρυμένο ωράριο λόγω... ζήτησης στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο ΚΠΙΣΝ

Υπάρχουν αυξημένες ανάγκες από τους ερευνητές, αλλά και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό

Η Εθνική Βιβιλοθήκη της Ελλάδας που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί στολίδι και έχει αγκαλιαστεί από το κοινό.

Οι ανάγκες των ερευνητών, αλλά και τους ευρύτερου αναγνωστικού κοινού για μελέτη, ανάγνωση και δανεισμό βιβλίων είναι μεγάλες και γι' αυτό αποφασίστηκε η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της.

Σε αυτό βοηθούν και οι 38 νέοι ασκούμενοι βιβλιοθηκονόμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.

To πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με την ΕΒΕ. Επιθυμία του ΙΣΝ είναι να συνδράμει το έργο της ΕΒΕ μέχρι την πάγια ενίσχυση της στελέχωσής της, η οποία έχει ξεκινήσει να δρομολογείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τα συναρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά το νέο ωράριο λειτουργίας:

- Τμήμα Γενικής Συλλογής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 20:00, Σάββατο, 09:00 έως 14:00.

- Τμήμα Χειρογράφων, Αρχείων & Ειδικών Συλλογών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 14:00. Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος, μέσω e-mail στη διεύθυνση mss@nlg.gr.

- Τμήμα Δανειστικής Συλλογής (στελεχωμένες υπηρεσίες): Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 20:00.

- Ανοιχτά Αναγνωστήρια, υπολογιστές για δημόσια χρήση: Δευτέρα έως Κυριακή και επίσημες αργίες, 06:00 έως 24:00.

Το ωράριο λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Βαλλιάνειο Μέγαρο (Συλλογή Εφημερίδων) είναι, προς το παρόν, το εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 16:00.

Μοιραστείτε το: