14/12/2019
Ελλάδα | Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 - 00:23

Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος»

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για το debate, που δε θα γίνει

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε τηλεοπτική της συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας (24/6). Η Φώφη Γεννηματά θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη για όσα έγιναν και οδήγησαν στη ματαίωση του debate με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Προσχηματικοί» είναι λόγοι του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη ματαίωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος. Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γεννηματά.

Για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ξεκαθάρισε πως «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες».

Ακόμη, η Γεννήματα επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, για να λειτουργήσει «ως αντίβαρο στη συντήρηση της Ν.Δ. και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και επεσήμανε ότι με ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ. η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής θα είναι πιο εύκολη.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα και κυρίως την τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις», με βάση και την εμπειρία του «χειρισμού του Σκοπιανού από τον Αλέξη Τσίπρα».

Μοιραστείτε το: