06/12/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 - 17:26

Ζητούν άμεσα ραντεβού για τα τηλεοπτικά στη Σούπερ Λίγκα 2

Συστήθηκε Ειδική Έπιτροπη, υπό τον Λεουτσάκο, που θα κάνει συναντήσεις με όλα τα κόμματα

Συζήτησαν το «λουκέτο», αλλά αποφάσισαν πριν κάνουν οτιδήποτε να ζητήσουν επαφές με ολους τους αρμόδιους φορείς (Παππά, Βασιλειάδη, Δρόσο) για το δίκαιο αίτημα της τήρησης των συμφωνηθέντων από περσι σε σχέση με τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Ο λόγος για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 και το άτυπο Δ.Σ. της Δευτέρας (24/6).

Οι ΠΑΕ της νεοσύστατης από την αναδιάρθρωση κατηγορία (ήταν παρόντες άπαντες πλην του Απόλλωνα Πόντου) με επιστολή τους στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ζητούν άμεσα συνάντηση -ακόμα και την Τετάρτη 26 Ιουνίου- με έναν εκ των Παππά, Βασιλειάδη, Δρόσο για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πέρσι για τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας 2.

Μάλιστα συστήθηκε και Ειδική Επιτροπή υπό τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο στην οποία συμμετέχουν οι: Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Κολοκυθάς (Λεβαδειακός), Οταπασίδης (Δόξα Δράμας), Αμανατίδης (Πλατανιάς), Λυχναράς (ΑΟΧ/Κισσαμικός), η οποία θα ενημερωσει και θα κάνει το προσεχές διάστημα ραντεβού και με όλα τα κόμματα αν χρειαστεί.

Στο συμβούλιο (άτυπο) συμφωνήθηκε το πρωτάθλημα αν όλα κυλήσουν ομαλά να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και να γίνει στα αγωνιστικά πρότυπα της Σούπερ Λίγκας 1. Δηλαδή με πλέι οφ (1-6 τις κανονικής διάρκειας συνεχίζοντας με τους βαθμούς που μάζεψαν) και πλέι άουτ (7-12 της κανονικής διάρκειας), όπως και να υπάρχουν υποχρεωτικά τρεις Έλληνες στην 11άδα.

Από εκει και πέρα, ο υπέρ-σύμβουλος της Φούσεκ κατά την παραμονή του στο Δ.Σ. (είχε προσκεκληθεί από τον Λεουτσάκο), έδωσε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι πέρσι στη δεύτερη κατηγορία δεν σημειώθηκαν κρούσματα βίας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των ομάδων για την οικονομική τους ανεξαρτησία και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο τριετίας ή πενταετίας σε σχέση με όλα τα θέματα βιωσιμότητας. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση και ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τη Σούπερ Λίγκα 2.

Μοιραστείτε το: