13/12/2019
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 - 13:56

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου οι «μικροί» του ΠΑΣ Γιάννινα (pics)

Η μικτή αποστολή Παίδων επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η μικτή αποστολή Παίδων του ΠΑΣ Γιάννινα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη.

Τη Δευτέρα (17/6) οι νεαροί αθλητές, οι εκπαιδευτές και οι γονείς τους βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία.

Μια πρωτοβουλία που επικρότησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στάθηκε στους παλαιοτάτους δεσμούς της Ηπείρου με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, παρακολούθησε κατά τη χθεσινή ημέρα η μικτή αποστολή Παίδων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κατά την επίσκεψη της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τους παράγοντες της Ομάδας για την πρωτοβουλία τους και ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Ιωάννινων Μάξιμο, ο οποίος συνόδευσε, σήμερα, στο Ναό τα στελέχη της ομάδος, τους νεαρούς αθλητές, τους εκπαιδευτές και τους συγγενείς τους.

“Ως Οικουμενικό Πατριαρχείο χαιρετίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που στήνουν γέφυρες αντί να ορθώνουν τείχη που χωρίζουν τους λαούς και τους ανθρώπους. Είναι σταθερή η γραμμή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να συμβάλλει εις το πλησίασμα και εις την κοινήν δημιουργικήν συνεργασία των ανθρώπων και των λαών, πόσο μάλλον των γειτόνων λαών”.

Μετά την ομιλία του ο Παναγιώτατος έδωσε τον λόγο στον Μητροπολίτη Ιωάννινων Μάξιμο, ο οποίος αναφέρθηκε στους παλαιοτάτους δεσμούς της Ηπείρου με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως».

 

Μοιραστείτε το: