13/12/2019
Ελλάδα | Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 - 01:08

Bελτιώσεις στη φορολοταρία

Τι δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Τροποποιήσεις που είναι προς όφελος των πολιτών επέρχονται στο πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, τη γνωστή φορολοταρία.

Για τις εν λόγω βελτιώσεις προχώρησε σε ενημέρωση τη Δευτέρα (17/6) η Κατερίνα Παπανάτσιου, με την υφυπουργό Οικονομικών να τονίζει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος της χρήσης από τους πολίτες των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Αναλυτικά, η δήλωση της υφυπουργού: «Με απόφαση που υπέγραψα και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την προηγούμενη εβδομάδα, επέρχονται δύο σημαντικές βελτιώσεις στο πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, την περίφημη φορολοταρία.

Συγκεκριμένα, με την Υπουργική Απόφαση αυτή:

Ο προσδιορισμός του πλήθους των λαχνών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε αφενός να επιβραβεύεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση των Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμής, αφετέρου να αυξάνονται και οι πιθανότητες για έναν μέσο καταναλωτή, που κάνει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέχρι και €1.000 το μήνα, να είναι ένας από τους τυχερούς.

Ορίζεται ότι κάθε συμμετέχων μπορεί να αναδειχθεί τυχερός μέχρι δύο φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Το πρόγραμμα των Δημοσίων Κληρώσεων αποτελεί σημαντική καινοτομία και θεσμοθετήθηκε ώστε να δώσει κίνητρα στους πολίτες για να χρησιμοποιούν περισσότερο τα Ηλεκτρονικά Μέσα Πληρωμής. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο στόχος αυτός έχει ήδη αρχίσει να επιτυγχάνεται. Η χρήση καρτών πληρωμής στην Ελλάδα υπερτριπλασιάστηκε σε αξία την περίοδο 2015-2017 και οδήγησε, μεταξύ των άλλων, στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω του περιορισμού της φοροδιαφυγής».

Μοιραστείτε το: