17/09/2019
Ελλάδα | Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 - 23:41

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία

Τι είπε ο πρωθυπουργός από την 6η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Το «παρών» στην 6η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στη Βαλέτα της Μάλτας, έδωσε την Παρασκευή (14/6) ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό να στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το σαφές μήνυμα που στέλνουμε σήμερα, ότι η Ε.Ε. θα εξετάσει και θα λάβει μέτρα αν η Τουρκία δεν σταματήσει την παράνομη δραστηριότητά της στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Εκφράσαμε την πλήρη στήριξή μας στο Νίκο Αναστασιάδη. Δεν αποτελεί ένα διμερές ζήτημα της Τουρκίας και της Κύπρου ή της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι ευρωτουρκικά ζητήματα και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Ο πυρήνας της δικής μας αντίληψης είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες».

Στη Σύνοδο συμμετείχαν και οι ηγέτες των Μάλτας (Τζόζεφ Μουσκάτ), Γαλλίας (Εμανουέλ Μακρόν), Ιταλίας (Τζιουζέπε Κόντε), Πορτογαλίας (Αντόνιο Κόστα) και Ισπανίας (Πέδρο Σάντσεθ), που με τη σειρά τους έστειλαν αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο.

Μοιραστείτε το: