18/09/2019
Μπάσκετ | Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 - 21:41

Πιτίνο: «Να παραδεχθεί το λάθος του ο Ολυμπιακός, το ελληνικό μπάσκετ τον χρειάζεται»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν

Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο Ρικ Πιτίνο μετά τον δεύτερο τελικό της Α1 με τον Προμηθέα, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και να τονίζει ότι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός τεχνικός, βέβαια, υπογράμμισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

«Έκανε μεγάλο λάθος ο Ολυμπιακός, έπρεπε να παλέψει να λυθεί το πρόβλημα και όχι να φύγει. Είμαι ο Ρικ Πιτίνο, δεν είμαι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό.

Εγώ αισθάνομαι καλύτερα όταν παραδέχομαι ότι κάνω λάθος. Και ο Ολυμπιακός έκανε λάθος, πρέπει να βγει μπροστά, να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και να επιστρέψει. Τον χρειαζόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και εγώ είμαι Αμερικανός, δεν είμαι Έλληνας. Λέω απλά τι είναι το καλύτερο για το άθλημα. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μετά το τέλος του πρωταθλήματος», είπε ο Πιτίνο στην ΕΡΤ.

Ενώ για τον Προμηθέα και το ματς σχολίασε: «Δεν παίξαμε την καλύτερη άμυνά μας σήμερα, ωστόσο υπάρχει και η αντίπαλη ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ. Μου αρέσει το γεγονός ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η Eυρωλίγκα, εμείς συνεχίσαμε να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι στοιχείο ομάδας με σπουδαία νοοτροπία.

Ο Προμηθέας έχει καλό προπονητή, παίζει καλό μπάσκετ και είμαι εντυπωσιασμένος από το κοουτσάρισμά του και τους παίκτες. Όταν ήρθα εδώ ήταν παραμονή Χριστουγέννων, δεν είχα ιδέα που πάω. Είχα στόχο να βελτιώσω την κουλτούρα της ομάδας, τους παίκτες ατομικά και τους αμυντικούς και τους επιθετικούς δείκτες. Τα έκανα όλα. Επιστρέψαμε από τους νεκρούς, παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ και δίνουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στο γήπεδο μας. Τα εύσημα αξίζουν στους παίκτες».

Μοιραστείτε το: