04/07/2020
Κόσμος | Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 - 14:06

Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία

Επί τάπητος η κρίση με τις ΗΠΑ, αλλά και τα ενεργειακά ζητήματα στη Μεσόγειο * Σκέψεις για αντίποινα στην Κύπρο * Ακυρώνει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Εξελίξεις στην Τουρκία. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ οδηγούνται στα άκρα μετά την απόφαση της Αγκυρας να αποκτήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν σε κυρώσεις, αποκλείοντας σε πρώτη φάση τους Τούρκους πιλότους από την εκπαίδευση στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη (13/6), όπου και θα συζητηθεί και η κρίση με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όμως, θα συζητηθεί και η απόφαση της Λευκωσίας να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα πληρώματα των σκαφών που χρησιμοποιεί η Τουρκία, για να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Άγκυρα είναι έξαλλη και σκέφτεται αντίποινα, τα οποία και θα εξεταστούν στη συνεδρίαση, όπως και γενικότερα τα ενεργειακά ζητήματα στη Μεσόγειο.

Λόγω των εξελίξεων, ο Ερντογάν ακύρωσε και 39 προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει στην Κωνσταντινούπολη εν όψει των επαναληπτικών εκλογών για τον Δήμο.

Μοιραστείτε το: