13/07/2020
Ελλάδα | Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 - 17:22

Διπλή έρευνα για τη Novartis από τον Άρειο Πάγο

Για τους χειρισμούς των εισαγγελέων στην υπόθεση

Διπλή προκαταρκτική έρευνα για το σκάνδαλο  της Novartis διέταξε η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προς τον αντιεισαγγελέα Δημήτρη Δοσούλα.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε, επί τρεις μήνες, την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Λίγες ημέρες, όμως, πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του Ιωάννη Αγγελή, συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα κατά την περίοδο όπου την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ο κ. Αγγελής.

Η κ. Τουλουπάκη, στην επίμαχη αναφορά της, επισήμαινε πως ο κ. Αγγελής, σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της, μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε «στικάκι» από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις. Η πράξη αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ο αντιεισαγγελέας Δημήτρης Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφεί του όλους όσοι κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

Μοιραστείτε το: