08/12/2019
Κόσμος | Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 - 14:00

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία: 167 νεκροί μέσα σε 48 ώρες

Τζιχαντιστές και αντάρτες εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Χάμα

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Συρία... Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα σε 48 ώρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 167 νεκροί.

Το Σάββατο (8/6) τζιχαντιστές και αντάρτες εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Χάμα, εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες.

Παράλληλα, βομβιστής-καμικάζι ανατίναξε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στοχοθετώντας κυβερνητικές δυνάμεις.

Είχαν προηγηθεί η προέλαση των δυνάμεων της Δαμασκού και οι σφοδρές μάχες στη Χάμα, σε περιοχές που συμπεριλαμβάνονταν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η οποία εγκαθιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον 37 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί και 28 τζιχαντιστές.

Την Πέμπτη (6/6) τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξαπέλυσαν μαζί με αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, έφοδο κατά κυβερνητικών στρατευμάτων και φέρονται να κατέγραψαν εδαφικά κέρδη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, του ισχυρότερου συμμάχου της Δαμασκού, εξαπέλυσαν μια σειρά πληγμάτων στη Χάμα αλλά και στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Ανάμεσα στα θύματα είναι, φυσικά, και πολλοί άμαχοι...

Μοιραστείτε το: