07/12/2019
Κόσμος | Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 - 12:09

Συνέλαβαν ανήλικο τρομοκράτη που ετοίμαζε «χτύπημα» στη Βουλγαρία

Ο ίδιοι οι γονείς του 16χρονου ειδοποίησαν τις Αρχές

Στη σύλληψη ενός εφήβου ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη Πλόβντιβ, την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για φέτος, προχώρησε η βουλγαρική Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν μαθητή μόλις 16 ετών ο οποίος είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανάμεσά τους μια βόμβα με την οποία η Αστυνομία θεωρεί ότι θα μπορούσε όντως να διαπραχθεί επίθεση.

Τα εκρηκτικά, που ζύγιζαν 14,5 κιλά, και η συνδεσμολογία των μηχανισμών παρομοιάζουν ομοιότητες και εκείνα και εκείνη σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και στη Γαλλία, αλλά και σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός γκρουπ ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς το 2012, που άφησε 6 νεκρούς και τουλάχιστον τριάντα τραυματίες.

Μάλιστα τις Αρχές ειδοποίησαν οι ίδιοι οι γονείς του. Στο σπίτι βρέθηκε ένα λάβαρο του ΙΚ και κείμενα περί τρομοκρατίας.

Ο νεαρός είναι πολύ καλό μαθητής και εξαιρετικά ευφυής και ο υποδιευθυντής της γενικής εισαγγελίας, ο Ιβάν Γκεσόφ σημείωσε ότι «πρόκειται για κλασική περίπτωση στρατολόγησης και ριζοσπαστικοποίησης εφήβου μέσω διαδικτύου».

Τον μαθητή ανέλαβαν ψυχολόγοι μιας μονάδας ανηλίκων κακοποιών και αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιραστείτε το: