14/07/2020
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 - 16:59

«Χρόνια πολλά στους Απολλωνιστές»

Η διοίκηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έκανε ειδική αναφορά στον Άγιο και έστειλε τις ευχές της ανήμερα της γιορτής του

Η θρησκευτική πίστη στον χριστιανισμό της οικογένειας Μονεμβασιώτη είναι μεγάλη και αυτό το γνωρίζουν άπαντες για τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Την Τετάρτη (5/6) είναι η γιορτή του Αγίου Απόλλωνα και η διοίκηση της ΠΑΕ έστειλε τις δικές της ευχές σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας.

«Ημέρα εορτασμού του Αγίου Απόλλωνα η σημερινή και η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης εύχεται χρόνια πολλά σε όλους του Απολλωνιστές. Ο Απόλλων υπήρξε ένας από τους μάρτυρες της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη των οποίων τιμάται στις 5 Ιουνίου των Αγίων δέκα Μαρτύρων της Αιγύπτου. Όλοι μαζί αποτελούσαν μια ομάδα χριστιανών, που ήξεραν όχι μόνο να πιστεύουν, αλλά και να πάσχουν, πρόθυμα και ευχάριστα για το Χριστό.

Ο Απόλλων, ο Άρειος, ο Γοργίας, η Ειρήνη, ο Λεωνίδης, ο Μαρκιανός, ο Νίκανδρος, ο Παμβών, η Σεληνιάς και ο Υπερέχιος κατάγονταν από την Αίγυπτο. Επί βασιλείας Διοκλητιανού (285-305) συνελήφθησαν και κλείστηκαν στη φυλακή για τη χριστιανική τους πίστη. Όταν αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και πέθαναν από ασιτία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μοιραστείτε το: