17/09/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 - 10:57

Μητσοτάκης: «Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο πως το πρώτο βήμα έχει γίνει»

Κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση για «ανοχή στον Ρουβίκωνα», ο αρχηγός της Ν.Δ. * Χαρακτήρισε «fake news» τα περί 7ήμερης εργασίας

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της εκλογικής «μάχης» την Κυριακή (26/5) εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (23/5) στον ΣΚΑΪ, είπε ότι περιμένει «καθαρή νίκη», αλλά χωρίς να προσδιορίσει την διαφορά που θα θεωρούσε επαρκή.

«Θα υπάρχει καθαρή νίκη της ΝΔ την Κυριακή, είμαι πολύ αισιόδοξος. Βρίσκω ενδιαφέρον ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την διαφορά, όλοι έχουν προεξοφλήσει τον νικητή. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο σε κάθε Έλληνα πολίτη πως το πρώτο βήμα έχει γίνει», είπε.

Αν και απέφυγε να αποκαλύψει πώς θα κινηθεί απέναντι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές, σημείωσε πως πάγιο αίτημά του είναι η προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατό. Άφησε πάντως να εννοηθεί πως θα επιμείνει στην άσκηση πίεσης στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας πως δεν θα ήταν σοφό να ακολουθήσει ένα τετράμηνο κατά το οποίο μία «απονομιμοποιημένη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παραμείνει στην εξουσία. «Θα ήταν καλό να αποφύγουμε στην συνέχεια ένα τετράμηνο όπου μία απο-νομιμοποιημένη κυβέρνηση θα προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει, έχοντας ήδη συντάξει τα 10 πρώτα νομοσχέδια και συγκροτήσει άτυπο υπουργικό συμβούλιο. «Θα ήταν ανεύθυνο για εμένα να ζητώ εκλογές και να είμαι ανέτοιμος», δήλωσε.

Και προανήγγειλε: «Μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια μίας κυβέρνησης Ν.Δ. θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια, καθώς σήμερα το άσυλο είναι άσυλο ανομίας».

Ο Μητσοτάκης εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του Ρουβίκωνα, μετά και την επίθεση στη Βουλή: «Ο “Ρουβίκωνας” δρα με την ανοχή της κυβέρνησης και προσπαθεί να εκβιάσει την Δημοκρατία. Οι τελευταίες δράσεις των αναρχικών έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο, καθώς έγιναν σε στήριξη ενός αμετανόητου τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες.

Ο φρούραρχος της Βουλής πρέπει να φύγει από την θέση του, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ευθύνη στον βαθμό που εποπτεύει τον φρούραρχο».

Για τα περί 7ήμερης εργασίας, έκανε λόγο για «fake news» και εσκεμμένη διαστρέβλωση όσων είχε πει για την εταιρεία «Παπαστράτος».

Όσον αφορά τη 13η σύνταξη, έκανε λόγο για «ξεδιάντροπη» προεκλογική κίνηση και σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για “13η σύνταξη”, αν ήταν θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια.

Η Ν.Δ. θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της. Θα δούμε πότε θα δίνεται αυτή η βοήθεια, φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε τον Απρίλιο λόγω εκλογών».

Παράλληλα, προανήγγειλε «οριζόντια μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ από το 2020 και σε βάθος διετίας. Δεν θα καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

Επίσης, προανήγγειλε ενίσχυση της Αστυνομίας: «Πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία. Άμεσα αγορά νέων περιπολικών και καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς τα υφιστάμενα έχουν λήξει».

Μοιραστείτε το: