17/09/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 - 10:42

Επιβραβεύουν τον αποτυχημένο Περέιρα!

Ο Βάσαλο ανακοίνωσε ότι η ΚΕΔ θα συνεχίσει για άλλον έναν χρόνο με την τωρινή της σύνθεση * Προανήγγειλε σταδιακή υποχώρηση των ξένων ομοσπονδιών από το ελληνικό ποδόσφαιρο * Ξένοι διαιτητές και τη νέα σεζόν

Τα βρίσκουν σχεδόν όλα καλώς καμωμένα! Μπορεί ο Βίτορ Μέλο Περέιρα να δέχεται σφοδρή κριτική και όχι άδικα, όμως η ΦΙΦΑ συνεχίζει να τον στηρίζει.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μπιόρν Βάσαλο το πρωί της Τετάρτης (22/5) ανακοίνωσε ότι ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, όπως και τα μέλη της ΚΕΔ, Φερνάντεθ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ, θα παραμείνουν στις θέσεις τους και τη νέα σεζόν.

Επίσης, ο Πετρ Φούσεκ θα παραμείνει στη θέση του ως «υπερσύμβουλος» της Ομοσπονδίας, ενώ συνεχίζει και ο Πετρ Φούσεκ.

«Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά, υπάρχει πρόοδος. Συζητήσαμε κυρίως διοικητικά θέματα και δυστυχώς το θέμα της βίας. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Παρόλο που υπήρξε πρόοδος, υπάρχει αρκετός δρόμος. 

Ελπίζουμε να τερματιστεί το τοξικό περιβάλλον από κάποιους που είχαν αναλάβει τα πάντα. Παρόλα αυτά συναντάμε προκλήσεις που κάποιες δεν μπορέσαμε να λύσουμε. Αν οι πολιτικές είναι ορθές και δεν γίνεται κατάχρηση, όλα θα διορθωθούν. Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη.

Διαβάζουμε ότι θα μπει πρόεδρος πάνω από τον Γραμμένο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τις εξελίξεις αλλά να τους δώσουμε και έπαινο γι' αυτά που έκαναν σε ένα τοξικό περιβάλλον», είπε αρχικά ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της ΦΙΦΑ, αφού ο Βαγγέλης Γραμμμένος καλωσόρισε άπαντες.

Και συνέχισε με τις... ανακοινώσεις: «Σήμερα εστάλη μια επιστολή από την κα Σαμούρα. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος της θητείας τους, στα τέλη Ιουνίου και θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της ΦΙΦΑ για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους!

Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι σταδιακά θα αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκτός αν υπάρξει κάποια... κρίση: «Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση. Κρίση όπως παραβίαση καταστατικούς ή άλλες καταστάσεις που αφορούν τη διαιτησία και την αυτονομία της ΕΠΟ. Όλα αυτά είναι αποφάσεις, δεν τίθενται προς συζήτηση. Έρχομαι με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη. Εχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά επίπεδα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της, τον επόμενο χρόνο. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ πάντα αποφασίζαμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου».

Ο Βάσαλο είπε επίσης ότι θα υπάρχει η επιλογή για ξένους διαιτητές και του χρόνου.

Μοιραστείτε το: