05/06/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 - 01:47

Βγήκε μπροστά ο Παπανδρέου...

Έντονα πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. από τον πρώην πρωθυπουργό * Τι είπε για το ΚΙΝ.ΑΛ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλέξανδρου Αλεξάκη, που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, έδωσε την Τρίτη (21/5) ο Γιώργος Παπανδρέου, που δείχνει να ενεργοποιείται για τα καλά στο κάλεσμα που του είχε απευθύνει πρόσφατα η Φώφη Γεννηματά να ηγηθεί του ψηφοδελτίου με φόντο τις εθνικές εκλογές.

Σε αρχηγικό τόνο ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι δεν αξιοποίησαν καθόλου τα χρόνια της κρίσης για να ανατρέψουν τις παθογένειες που την προκάλεσαν, για να υπερασπιστεί τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2010-2012. «Η συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει, απλά διεκδικεί να συντηρήσει τη νομή της εξουσίας με κάθε μέσο. Οι πρόσφατες απαράδεκτες και ντροπιαστικές για όλους μας αντιπαραθέσεις στη Βουλή αποτελούν περίτρανη απόδειξη λειτουργίας και δράσης δύο κομμάτων, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιλήψεις που συγκλίνουν. Μας εκφράζουν αυτές οι συζητήσεις, αυτοί οι διάλογοι; Είναι αντάξιοι των Ελλήνων; Της πατρίδας μας; Όχι. Διχάζουν την κοινωνία. Καλλιεργούν το μίσος και τον διχασμό. Περιθωριοποιούν τον πολίτη.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κρύβουν τις ευθύνες τους και την ομοιότητά τους πίσω από την πόλωση. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι έτοιμοι ούτε η Δεξιά ούτε η παραδοσιακή Αριστερά, να χτυπηθούν με τα κατεστημένα. Αυτοί αφήνουν ανέγγιχτα τα πραγματικά κατεστημένα. Με αντάλλαγμα τις θεσούλες, τις υπουργικές», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ μιλώντας για το ΚΙΝ.ΑΛ., είπε: «Υπάρχει προοδευτική διέξοδος. Αρκεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται οι πολίτες να συμμετάσχουν και να στείλουν ισχυρό μήνυμα. Η αλλαγή είναι η μόνη βιώσιμη προοπτική για να μην ξαναζήσουμε μια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε.

Στρατηγική στόχευση πρέπει να είναι: Αλλάζουμε την Ελλάδα. Για να απαλλαγούμε από τον πελατειασμό που αποτελεί την πηγή των δεινών της χώρας. Απευθύνω έκκληση σε κάθε πολίτη, παντού στη χώρα, να αναλάβουμε μαζί την ευθύνη που μας αναλογεί - για κάθε πόλη, κάθε Περιφέρεια, για τη χώρα, την ελληνική κοινωνία, για τα παιδιά μας. Και να πούμε ένα μεγάλο "Όχι" στις δυνάμεις της συντήρησης, της μιζέριας και της παραίτησης».

Τέλος, τόνισε ότι για να γίνουν επενδύσεις απαιτείται η διαμόρφωση για ένα συνεκτικό και αξιόπιστο σχέδιο ανάπτυξης, αλλά και θεσμικής ανασυγκρότησης της χώρας.

«Για μια σύγχρονη δημοκρατία, με δημοκρατικά λειτουργούντες θεσμούς και με ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα εμπνέει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του κάθε Έλληνα αλλά και ξένου επενδυτή αλλά και να αξιοποιείται η κάθε επένδυση με γνώμονα όχι μόνο το στενό κέρδος αλλά και το κοινό συμφέρον όλων. Καθοριστικό κομμάτι αυτής της ανασυγκρότησης είναι βέβαια και η Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Μοιραστείτε το: