19/09/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 21 Μαΐου 2019 - 15:14

Συνάντηση με Βασιλειάδη για αύξηση των εσόδων η νέα Football League

Το πρωί της Τετάρτης (22/5) βλέπουν τον υφυπουργό Αθλητισμού θεσμικά υπό τον Λεωνίδα Λεουτσάκο * Απαρτία από τις ομάδες που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική στη συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο της διοργανώτριας

Ουσιαστική και όχι απλά τυπική ήταν η συνάντηση γνωριμίας του Λεωνίδα Λεουτσάκου με τις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική και θα συμμετάσχουν τη σεζόν 2019/2020 στη νέα Football League.

Το τετ α τετ των συλλόγων που για πρώτη φορά εντάσσονται στη δεύτερη τη τάξει διοργανώτρια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη (21/5) στα γραφεία της Ένωσης Β’ Εθνικής, δεδομένου ότι παραβρέθηκαν και οι 12 ομάδες που ανέβηκαν.

Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν η αύξηση των πόρων εν όψει του νέου πρωταθλήματος και για αυτό ακριβώς το λόγο κλείστηκε ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης (22/5).

Έτσι, η νέα Football League θα δει θεσμικά τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ καθώς οι ομάδες δεν θα πάνε μόνες τους αλλά υπό τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Στη συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκε να προταθεί μεταξύ άλλων είτε η αύξηση των εσόδων μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε κάθε ομάδα να εισπράττει περί τις 350.000 ευρώ ετησίως (περίπου τα διπλάσια σε σχέση με την περσινή Β’ Εθνική) είτε για να επιτευχθεί αυτό να αυξηθεί το ποσοστό που θα καταβάλλεται προς την Football Leagueαπό τη Σούπερ Λίγκα 1 ή τη Σούπερ Λίγκα 2.

Επίσης στη κουβέντα έπεσε και το θέμα των εξόδων μετακίνησης και συμφωνήθηκε να επιχειρηθεί μέσω καλύτερης προσφοράς η αγορά ως πακέτου του συνόλου των εισιτηρίων όλης της σεζόν για τις ομάδες σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά ταξίδια.

Ακόμα, υπό την αιγίδα της διοργανώτριας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί και κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος. Και όλα αυτά εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο προκειμένου η νέα Football League να γίνει μία βιώσιμη κατηγορία.

Το ενημερωτικό της Ένωσης Β' Εθνικής αναφέρει τα εξής: «Την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Football League 2019-2020, είχε σήμερα ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι αντιπρόεδροι της Διοργανώτριας κ.κ. Γιαννόπουλος και Σταμούλης.

Παρούσες και οι 12 νέες ομάδες: Αιγάλεω, ΑΟ Καβάλα, ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων, Α.Σ Θεσπρωτός, Βέροια Π.Σ, ΓΑΣ Ιάλυσος, Διαγόρας Ρόδου, Ένωση Πανασπροπυργιακού - Δόξας Ασπροπύργου, Ιωνικός, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΟ Τριγλία. 

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν το επικείμενο πρωτάθλημα και την εύρυθμη λειτουργία του, αποφασίστηκε και κλείστηκε σχετική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αύριο στις 10 το πρωί».

Μοιραστείτε το: