13/07/2020
Άλλα αθλήματα | Τρίτη 21 Μαΐου 2019 - 09:01

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκι Λάουντα

Ο θρυλικός οδηγός της Φόρμουλα 1 πέθανε από πρόβλημα στα νεφρά, με την υγεία του να έχει επιβαρυνθεί μετά το τρομακτικό ατύχημα του 1976

Πένθος στη Φόρμουλα 1... Ο Νίκι Λάουντα έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (20/5), λόγω προβλήματος στα νεφρά.

Ο 70χρονος θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού «έφυγε» ήρεμος έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, η οποία και ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984) αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε την 1η Αυγούστου του 1976 στο γκραν πρι του Νίρμπουγκρινγκ, όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι άλλοι πιλότοι έσπευσαν να τον βγάλουν από το μονοθέσιο, με τον Λάουντα να έχει υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο και να έχει εισπνεύσει τοξικά αέρια, καταστρέφοντας τους πνεύμονές του.

Έπεσε σε κώμα και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τα κατάφερε και επέστρεψε στη δράση, κατακτώντας άλλα δύο πρωταθλήματα.

Τα σημάδια στο πρόσωπό του δεν έφυγαν ποτέ, ενώ έχασε μέρος του δεξιού του αυτιού και των μαλλιών του από την δεξιά πλευρά.

Πριν 8 μήνες είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα, ενώ είχε κάνει και δύο μεταμοσχεύσεις νεφρών.

Είχε γεννηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 1949 στη Βιέννη και από το 1971 μπήκε στον χώρο της Φόρμουλα 1, όπου έμεινε μέχρι το 1985 με ένα διάλειμμα, περνώντας από March, BRM, Ferrari, Brabham και McLaren.

Μετά την απόσυρσή του ασχολήθηκε με την αεροπορική εταιρεία που είχε δημιουργήσει, ενώ το 1993 δούλεψε ως σύμβουλος στη Ferrari, πέρασε από τη Jaguar και το 2012 ορίστηκε επίτιμος πρόεδρος της Mercedes.

Μοιραστείτε το: