19/09/2019
Άλλα αθλήματα | Τρίτη 21 Μαΐου 2019 - 01:40

Βρήκε πόρους το Ταεκβοντό εν όψει Τόκιο 2020

«Εξασφαλίσαμε κονδύλια για την προετοιμασία των αθλητών μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Θωμαΐδης

Το βάρος στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ρίχνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ), καθώς κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια.

«Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και χάρη στις συντονισμένες ενέργειες μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια που απαιτούνται ώστε οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στο Τόκιο, να έχουν την προετοιμασία που τους αξίζει. Αρχής γενομένης από το Γκραν Πρι της Ρώμης, δίνουμε την ευκαιρία στους πρωταγωνιστές του αθλήματος, να έχουν την καλύτερη προετοιμασία ώστε να λάμψουν αγωνιστικά, διεκδικώντας παράλληλα την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαστε πανευτυχείς, που η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει χρονικά με το παγκόσμιο μετάλλιο του Τεληκωστόγλου, την 5η θέση του Χαμαλίδη και την αξιόλογη πορεία των υπολοίπων αθλητών και αθλητριών στο Μάντσεστερ. Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό ταεκβοντό κατέκτησε την 15η θέση μεταξύ 150 χωρών που έλαβαν μέρος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε τη Δευτέρα (20/5) στο επίσημο site της ΕΛΟΤ, o πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Θωμαΐδης.

Ο Τεληκωστόγλου, καινούργιο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο, την Κυριακή (19/5) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -80 κιλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Μάντσεστερ. Ένα μετάλλιο που θα του δώσει τη δυνατότητα να αναρριχηθεί αρκετές θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη, η οποία σημειωτέον δίνει προκρίσεις για τους OA. Προκρίσεις που ειδικά ενόψει Τόκιο, είναι το ζητούμενο για όλα τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του ελληνικού ταεκβοντό, η διοίκηση του οποίου δημιουργεί εδώ και χρόνια τις βάσεις ώστε να υπάρξει συνέπεια και συνέχεια. Και στο πλαίσιο αυτό, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να υπάρξουν κονδύλια στήριξης της Ολυμπιακή ομάδας στον δρόμο για το Τόκιο.

Μοιραστείτε το: