21/09/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 - 14:39

Πολλή... μπάλα στην Αρχαία Ολυμπία (pics)

Ολοκληρώθηκε η τελική φάση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5Χ5 Γυμνασίων

Η Αρχαία Ολυμπία γέμισε παιδιά και... μπάλα. Στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τελική φάση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5Χ5 Γυμνασίων.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπάλα παντού».

Στις διήμερες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος επίλεκτα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές περιοχές όλης της επικράτειας και συγκεκριμένα από την Κρήτη, την Φωκίδα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Κόρινθο και την Αττική.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5Χ5 Γυμνασίων στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο της  Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η δραστηριότητα, που εντάσσεται στο αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού», οργανώθηκε από την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του τμήματος Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΕΠΣ Ηλείας.

Στις διήμερες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος επίλεκτα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές περιοχές όλης της επικράτειας και συγκεκριμένα από την Κρήτη, την Φωκίδα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Κόρινθο και την Αττική. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν στους ξενώνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Την ευθύνη από πλευράς Ε.Π.Ο. είχαν ο grassroots manager, Χρήστος Σίσκος, και οι εκπαιδευτές futsal, Γιώργος Βασσάλος, Στέφανος Σοϊλεμές.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες 5X5 αγοριών και κοριτσιών στο γήπεδο των εγκαταστάσεων της Δ.Ο.Α. και ξενάγηση στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την Κυριακή το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη σημασία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Ολυμπιακού ιδεώδους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο παλαιό συνεδριακό κέντρο των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Εν συνεχεία, ακολούθησε εκπαιδευτική παρουσίαση και ενημέρωση για τη σημασία του σχολικού αθλητισμού και του ποδοσφαίρου 5Χ5 από την εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ και ολοκληρώθηκε με ξενάγηση παιδιών και συνοδών στο μουσείο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες  της Αθήνας το 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εμφανίσεις των αγώνων προσέφερε ευγενικά η ΝΙΚΕ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί  τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά, τους συνοδούς για την υποστήριξή τους στα παιδιά και τη συνεργασία με τα στελέχη της Ομοσπονδίας, ενώ πρέπει να τονιστεί ο εξαιρετικός επαγγελματισμός των υπεύθυνων των εγκαταστάσεων της Δ.Ο.Α. και του αρχαιολογικού χώρου, που συνέδραμαν αποφασιστικά στην άρτια οργάνωση και λειτουργία της δραστηριότητας.

Κλείνοντας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του τμήματος Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την άριστη συνεργασία στην εν λόγω δραστηριότητα, καθώς επίσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία», που προωθούν τις αξίες του ποδοσφαίρου και καθιερώνουν το άθλημα ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και αθλητικής εξέλιξης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Μοιραστείτε το: