19/09/2019
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ | Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 - 01:32

Απόλλων Πόντου: «Κόκκινο για το αίμα, μαύρο για το πένθος...»

Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει η ομάδα της Καλαμαριάς τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ημέρα μνήμης ήταν η Κυριακή (19/5), καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το συγκινητικό του μήνυμα έστειλε και ο Απόλλων Πόντου.

«Δεν ξεχνώ!!! Κόκκινο για το αίμα. Μαύρο για το πένθος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που ανέβασε η ομάδα της Καλαμαριάς στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή την τραγωδία γεννήθηκε και ο ιστορικός σύλλογος.

Αναλυτικά: «100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Η σημερινή συμβολική ημέρα δεν μπορεί να αναδείξει ούτε στο απειροελάχιστο την τραγωδία, τον πόνο και την θλίψη των προγόνων μας. Μπορεί, όμως να κρατήσει ζωντανές τις μνήμες κι αυτές οι μνήμες να θεριεύουν την ελπίδα, το θάρρος, ότι εκείνο το άδικο αίμα έχει την δύναμη να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων εναντίον της.

Ίσως αυτό να είναι το σχέδιο του Θεού για την αποστολή των Ελλήνων του Πόντου. Ιστορία χιλιάδων ετών κατέληξε σε μια ακατανόητη κι ατελεύτητη αδικία, η οποία όμως σφυρηλάτησε το πείσμα, την ανθεκτικότητα και την συνείδηση των Ποντίων.

Ο Απόλλωνας μας γεννήθηκε μέσα από το πένθος της Γενοκτονίας, τον συνοδεύει ο σεβασμός για τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν και τον διακατέχει, διαχρονικά, η προσμονή πως οι πρόγονοί μας θα δικαιωθούν μέσα από ειρηνικό, μα και ασυμβίβαστο αγώνα. Τον εμπνέει το σέβας στις ρίζες του και τον οδηγεί το χρέος να μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά η περηφάνια για την καταγωγή μας.

Δεν ξεχνώ!!! Κόκκινο για το αίμα. Μαύρο για το πένθος. Απόλλων-Πόντος Προσφυγιά!!!».

Μοιραστείτε το: