19/09/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 - 00:44

Η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη στα… κάστανα που είναι «φαγωμένα» (video)

Για αλυσιδωτές εξελίξεις σε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. μετά την 26η Μαΐου έκανε λόγο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής (19/5) φιλοξενήθηκε ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας για τη μάχη των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου…

«Πάντα οι Ευρωεκλογές συνδυάζονταν και με τα εσωτερικά πράγματα… Οι δύο γραμμές σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζονται. Σε ένα ωραίο δυνατό παιχνίδι. Βέμπερ και Μητσοτάκης ή την άποψη που θέλει να ακολουθήσει η χώρα. Δύο σημαντικές πολιτικές προτάσεις. Αυτό που είπε η κ. Ζαχαράκη ανάμεσα στη στασιμότητα και την πολιτική αλλαγή θέλω να σχολιάσω. Η Νέα Δημοκρατία με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Γεωργιάδη δεν είναι χθεσινοί, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία… Είναι λίγο σουρεαλιστικό», είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιπαρατέθηκε με απόλυτα κόσμιο τρόπο με τον ομόλογο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατία, Γιώργο Κρεμλή, ο οποίος υποστήριξε ότι τα μέτρα οικονομικής στήριξης, που ήδη ξεκίνησαν είναι προεκλογικά.

«Διαφωνείται ιδεολογικά, γιατί τα ψηφίσατε…», ανταπάντησε ο Αρβανίτης, που εν συνεχεία υποστήριξε: «Πιστεύω ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τι αρχηγό θα πάει η Νέα Δημοκρατία. Οι ειδήσεις διαβάζονται διαφορετικά. Μπορεί να λένε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει σίγουρα… Toαποτέλεσμα αυτό στις 26 του μήνα το δίνει ο λαός. Εγώ διαβάζω διαφορετικά, αν και ο κ. Αυγενάκης μας τα μπέρδεψε... Τα μέτρα που έδωσε η κυβέρνηση έχουν ανακοινωθεί από πέρσι στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και είχαν προσδιοριστεί ότι θα δοθούν τον Μάιο. Τώρα δεν είναι εθνικές εκλογές, αυτές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Οπότε αυτό που πιστεύει η Νέα Δημοκρατία ότι η κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια δεν πρέπει να κινείται γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν έχει ξαναγίνει.

Αυτές οι εκλογές θα έχουν μέγιστο ενδιαφέρον… Θα έχει αλυσιδωτές εξελίξεις στα κόμματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμής και σε Νέα Δημοκρατία και σε ΚΙΝ.ΑΛ.».

Η καλύτερη ατάκα, ωστόσο, ειπώθηκε στο φινάλε της συζήτησης και των ερωτημάτων της δημοσιογράφου Ρίτσας Μπιζόγλη…

«Τώρα θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», είπε Γιώργος Κρεμλής υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του θα αναλάβει την εξουσία μετά τις Ευρωεκλογές, αφού αυτό δείχνουν ως προβάδισμα και όλες οι δημοσκοπήσεις, για να απαντήσει χαμογελώντας ο Κώστας Αρβανίτης: «Ποια κάστανα και ποιανού; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα έχετε αλωνίσει τα κάστανα, μην τα τρώτε…».

Μοιραστείτε το: