21/08/2019
Ελλάδα | Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 - 23:59

Γεννηματά σε Παπανδρέου: «Γιώργο πάμε μαζί, με εσένα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο...»

Έντονα πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Την πεποίθησή της ότι το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει όλο και περισσότερο και αυτό θα φανεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (15/5) στην Πάτρα.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό, είμαστε το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, και οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας.

Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας», ανέφερε η Φ. Γεννηματά.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. να απευθύνεται σε εκείνον, λέγοντας: «Γιώργο, πάμε μαζί. Εδώ στην Αχαΐα των Παπανδρέου με εσένα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα είναι ένα, ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Στρεφόμενη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα και να υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι ως αντιμνημονιακός, μόνο που τώρα το “σίκουελ” αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια, έχει βάλει την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας.

Πότε όρθωσε το ανάστημά του ο κ. Τσίπρας; Όταν αποδεχόταν -για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ- να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών ή όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί φιλικά κτυπήματα στην πλάτη από τους ισχυρούς, τον Τραμπ και τη Μέρκελ; Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα, διότι τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα. Ένας είναι ο δρόμος για να τα διασφαλίσουμε: εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και ενιαίο μέτωπο».

Από τα βέλη της δεν ξέφυγε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη, που κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες.

Δεν μπορεί πια να κρύψει ότι η στήριξή του στον κ. Βέμπερ, αποτελεί και στήριξη στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρώπη. Επίκεντρο της οικονομικής του πολιτικής είναι ότι η αγορά θα τα λύσει όλα από μόνη της, αντίληψη που αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. Μακριά από τις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό και απεχθάνεται τη λέξη “κοινωνικό κράτος”».

Τέλος, για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, δηλαδή μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με το οποίο θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσουμε σελίδα».

Μοιραστείτε το: