18/08/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 - 01:04

Τσακαλώτος: «Πρέπει να υπάρχουν όρια στο δημόσιο διάλογο»

Παρέμβαση για τη διαμάχη του Παύλου Πολάκη με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο έκανε ο υπουργός Οικονομικών

Τους τόνους θέλησε να χαμηλώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την παρέμβασή του στην υπόθεση διαμάχης του Παύλου Πολάκη με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Με ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Οικονομικών την Τετάρτη (24/4) ζήτησε να υπάρξουν όρια στο δημόσιο διάλογο, ενώ παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει ξεφύγει μέσα στη Βουλή.

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι - δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» σημείωσε ο Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Η δήλωση του κ.​ ​Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Μοιραστείτε το: