06/06/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 - 16:44

Καμμένος: «Ο Μαρινάκης ζητούσε να με βγάλουν από την κυβέρνηση»

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. χαρακτήρισε ασυμβίβαστη την παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Βολές... κατά πάντων από τον Πάνο Καμμένο. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. είπε τη Μεγάλη Δευτέρα (22/4) στον ΣΚΑΪ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον διώξει από την κυβέρνηση για τον ΔΟΛ.

«Διώξτε τον Καμμένο κι εγώ θα σας δώσω τον ΔΟΛ», ισχυρίζεται ο Καμμένος ότι διεμήνυσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στην κυβέρνηση και συνέχισε: «Μου είχε μεταφερθεί από την κυβέρνηση ότι το ζητούσε αυτό και προς τιμήν του ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι εγώ δεν διαπραγματεύομαι κανέναν ΔΟΛ για να σπάσω τη συνεργασία μου με τον Πάνο Καμμένο. Ας απαντήσουν εκείνοι αν θέλουν να το παραδεχθούν ή όχι».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχει ουσιαστικά ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη ως Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη. Να το πούμε αυτό. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Υπάρχει η σχέση με την Intracom Defence, η οποία κάνει δουλειές με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και πιστεύω ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο, αν θέλετε, μπορεί να είναι νόμιμό, αλλά δεν είναι ηθικό. Η οικογένεια αυτή στήριξε επί Σημίτη όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Εγώ προτιμώ τον Τσίπρα με την Αριστερά με την οποία διαφωνούσα ιδεολογικά, στη θρησκεία, στα εθνικά θέματα, και άλλο να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ. Και μην ξεχνάμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν της Siemens, του Χριστοφοράκου, των Ολυμπιακών Αγώνων… Έτσι, ακουμπάει τη διαπλοκή. Όχι την ακουμπάει, την αγκαλιάζει, την ενσωματώνει. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν έχει σχέση μόνον με την ΣΥΡΙΖΑ. Στη Ν.Δ. υποψήφια είναι η κ. Νίκη Τζαβέλλα. Η αντιπρόεδρος του συγκροτήματος».

Για άλλη μια φορά, επιτέθηκε στον Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας ότι θα πρέπει «αν δεν αρθούν οι ασυλίες μας από τη Βουλή, να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές και να πάμε στα δικαστήρια».

«Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες στο υπουργείου Εξωτερικών για το διαγωνισμό για τις βίζες. Γι' αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε το: