18/08/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 - 01:13

Γεννηματά: «Βαρίδι της αριστεράς και της χώρας ο Τσίπρας»

Όσα είπε από το Αγρίνιο η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Υποστήριξη και ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής ζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε κυριακάτικη (21/4) ομιλία της στο Αγρίνιο.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. μίλησε απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό βαρίδι για την αριστερά και τη χώρα και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης. Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς “χτυπάει” τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η δημοκρατία: Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το καθαρό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Επιλέγει τη λάσπη. Αυτή είναι η συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ήττα που έρχεται. Επιλογή που ακολουθεί και βολεύει και τη Ν.Δ. O επίδοξος εν αναμονή πρωθυπουργός περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δέντρο της εξουσίας οραματιζόμενος την αυτοδύναμη νίκη του. Εμείς όμως δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί. Έχουμε κάνει σημαία τη διαφάνεια, τη λογοδοσία. Για όλους και για όλα. Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν σιωπούμε.

Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Δεν χρειαζόμαστε “ρετρό” κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες, κοιτάμε προς το μέλλον. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά ανταλλάγματα προσωπικής απολαβής. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με όλους αυτούς θα συναντηθούμε στο δρόμο για τις εκλογές».

Βέλη, πάντως, υπήρξαν από τη Φ. Γεννηματά και προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας σχετικά: «Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Είναι η σημερινή Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Δεν πιστεύουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Η Ν.Δ. είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος, μην το ξεχνάμε».

Μοιραστείτε το: