06/06/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 - 15:33

Μαξίμου για Μαρινάκη: «Ονειρεύεται την παλινόρθωση της σαπίλας για να γλιτώσει»

Η απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τη συνέντευξη του ηγέτη του Ολυμπιακού * Το σχόλιο της Ν.Δ.

Αντιδράσεις προκάλεσε στην κυβέρνηση η συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη (18/4) στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ηγέτη του Ολυμπιακού απαντώντας στα όσα είπε με μια σειρά από χαρακτηρισμούς.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός». 

Αναλυτικά το σχόλιο του Μαξίμου:

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.

Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

- Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

- Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.

- Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.

- Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.

Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός». 

Νέα Δημοκρατία: «Τσίπρας και Παππάς να απαντήσουν αν ισχύουν όσα είπε ο Β. Μαρινάκης»

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εξηγήσεις από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά για τα όσα κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερατις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μοιραστείτε το: