18/08/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τρίτη 16 Απριλίου 2019 - 17:57

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Πέμπτη

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών * Αφιερωμένη στα παιδιά

Την ευκαιρία να επισκεφθούν δωρεάν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι την Πέμπτη (18/4).

Η 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) και σε όλο τον κόσμο εορτάζεται με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με όλους τους... θησαυρούς της να είναι ανοιχτοί για δωρεάν επισκέψεις.

Ειδικά για φέτος, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αφιερώνει την ημέρα στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά.

Έτσι, την παραμονή της την Τετάρτη (17/4) θα υπάρξει συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά και της Γ.Γ του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Βλαζάκη με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη, σε μια προσπάθεια να έρθουν και οι νεότεροι πολίτες της χώρας κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του Υπουργείου: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αφιερώνει στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά την Παγκόσμια  Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά την πολιτιστική μας κληρονομιά; Τι γνωρίζουν για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα; Πώς ερμηνεύουν ότι περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο; Γιατί την επισκέπτονται άνθρωποι από τα πέρατα του κόσμου; Τι σημαίνει για την ταυτότητά μας;

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η Γ.Γ του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη θα συναντηθούν στις 10 π.μ. με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη.

Μια συνάντηση κι ένας δημιουργικός διάλογος με τα παιδιά για όσα σημαίνει η Ακρόπολη και γιατί είναι παγκοσμίως συνδεδεμένη με τις ιδέες της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Δημοκρατίας, που παραμένουν σύγχρονες στους αιώνες. Οι μαθητές θα επισκεφθούν το κορυφαίο μνημείο του Παρθενώνα, που σηματοδοτεί για όλο τον κόσμο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Μια συνάντηση με σκοπό να φέρει κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τους νεότερους πολίτες της χώρας, με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Μουσείων και της Εφορείας της πόλης των Αθηνών».

 

Μοιραστείτε το: