21/07/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 - 15:54

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2019

Για όσους οδηγούς έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και θέλουν να κάνουν άρση της ακινησίας του oχήματός τους

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα θα συνεχιστεί και το 2019 για όσους οδηγoύς έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα (15/4) στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας, συνεπώς όσοι αποφασίσουν την άρση της ακινησίας του oχήματός τους θα μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκεια της χρήσης αυτού.

Ειδικότερα, για διάρκεια ενός (1) μηνός θα καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, για διάρκεια τριών (3) μηνών θα καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας και για χρήση για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες θα καταβάλλονται τα δωδέκατα που απομένουν συν (+) 2/12.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μέτρο συμπεριλήφθηκε σε τροπολογία που αφορά νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό στην οποία περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για την προθεσμία υποβολής Ε9 σε περιπτώσεις μεταβολής των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων.

Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή από πρόστιμα για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν μετά τις 31.12.2014 και αφορούν αλλαγές στοιχείων ακινήτων από το 2010 και μετά.

Μοιραστείτε το: