19/07/2019
Ελλάδα | Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 - 01:51

Χαρίτσης: «Δέσμευση της κυβέρνησης η πρώτη κατοικία»

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (21/3) ο Αλέξης Χαρίτσης και αναφέρθηκε στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως αυτή είναι δέσμευση της κυβέρνησης ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο «που διαμορφώνει ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας για τους πολίτες και ταυτόχρονα θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα».

Από εκεί και πέρα, αναφερθείς στις ευρωεκλογές είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να δώσουν προοδευτική διέξοδο στα μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα, και να βάλουν φρένο στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό.

«Το σημερινό χάος στη Μεγάλη Βρετανία», πρόσθεσε, «δείχνει τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε σε ακροδεξιές δυνάμεις να εκφράσουν με τον λαϊκισμό και τα fake news τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και το έλλειμμα δημοκρατίας».

Τέλος αναφορικά με τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την Τρίτη (19/3),  έκανε λόγο για ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την ισότητα των φύλων, εκσυγχρονισμό του συστήματος απόδοσης ιθαγένειας και αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, που έπληξαν οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2014 (ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Μοιραστείτε το: