19/07/2019
Ελλάδα | Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 - 02:00

Σημίτης κατά κυβέρνησης και αντίδραση Τσακαλώτου

Τι είπαν ο πρώην πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών

Κόντρα προέκυψε τη Δευτέρα (18/3) ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Ευκλειδη Τσακαλώτο.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών», κατηγορώντας την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες. Η χώρα έχει ανάγκη από δημιουργία από παραγωγικές επενδύσεις και ανάπτυξη. Από τη μείωση των ετήσιων πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την ευρωζώνη, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και απασχόλησης.

Από τον επανασχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την επανεκτίμηση των συντελεστών φορολόγησης. Από την επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος. Από μια εκτενή και συστηματική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της παιδείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Σημίτης.

Έτσι, προκλήθηκε η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, που μέσω twitter κατηγόρησε τον άλλοτε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι άφησε τη χώρα δίχως καμία πρόνοια για τη στέγαση και την παιδική φτώχεια.

«Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές κ επιδόματα. Εξ ου κ άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί κ τη στέγαση με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων να είναι αδικαιολόγητα ψηλά.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση», έγραψε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Μοιραστείτε το: