19/07/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 - 23:14

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που εξέδιδε μέχρι και ανήλικη μαθήτρια

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ έπεσε σπείρα πορνείας, που εκμεταλλεύονταν 45 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και 17 φοιτήτριες

Μια πολύ μεγάλη επιχείρηση έκανε η ΕΛ.ΑΣ και την Δευτέρα (18/3) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας. Η επιχείρηση έγινε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ανακαλύφθηκε ότι η σπείρα πορνείας χρησιμοποιούσε, τουλάχιστον, 45 γυναίκες, εκ των οποίων 17 φοιτήτριες και μια ανήλικη μαθήτρια λυκείου!

Μετά από συντονισμένες ενέργειες η Αστυνομία μπόρεσε να συλλάβει 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας αρχηγός είναι 45χρονος Έλληνας που δηλώνει φωτογράφος. Η σπείρα χρησιμοποιούσε και Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες και χρησιμοποιούσε το κόλπο των «ερωτικών ραντεβού».

Μαζί με τους συλληφθέντες υπάρχουν άλλα 11 άτομα που επίσης κατηγορούνται για την υπόθεση. Στις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.390 ευρώ, 7 αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μια μεταλλική σιδερογροθιά. Παράλληλα εντοπίστηκε πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων για τον τρόπο λειτουργίας του κλυκλώματος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους συλληφθέντες είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, εγκλήματα της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Πως διένεμαν τα έσοδα

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης και τα μοίραζαν μεταξύ τους αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν. Κάθε «ραντεβού» κόστιζε 130 ευρώ, με τα 50 ευρώ να πηγαίνουν στον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 στην κοπέλα.

Το κύκλωμα εντόπιζε γυναίκες που είχαν οικονομικό πρόβλημα και τους έκανε πρόταση για να κάνουν τις… συνοδούς. Στην πορεία, όμως αυτό άλλαζε και το ανώδυνο ραντεβού γινόταν ερωτικό. Είχαν μέχρι και βάρδιες και εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο…

Μοιραστείτε το: