19/07/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 - 21:32

Ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές...

Τι είπε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση με νέους για το ελληνικό και ευρωπαϊκό μέλλον

To «παρών» σε ανοικτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης έδωσε τη Δευτέρα (18/3) ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε στο Θέατρο Κιβωτός ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

«Αν και πολλοί με έχουν “γαργαλήσει” να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της κυβέρνησης.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη. Μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Είναι κρίσιμες ευρωπαϊκές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας, και οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική», είπε εν όψει και των ευρωεκλογών.

Ενώ για την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη σχολίασε ότι αυτές έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη.

«Υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, όπως έκανε ο Β. Όρμπαν στην Ουγγαρία. Θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο καγκελάριος της Αυστρίας», πρόσθεσε.

Τέλος, επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια «πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων», που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό.

Μοιραστείτε το: