19/09/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 - 18:04

Τα «100 χρόνια μοναξιάς» γίνονται σειρά

Το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη

Η οικογένεια αντιστεκόταν για χρόνια, αλλά πλέον είπε το «ναι» και άπαντες ανυπομονούν. Το «100 χρόνια μοναξιάς» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γίνεται σειρά, με το Netflix να ανακοινώνει ότι απέκτησε τα δικαιώματα.

Καθήκοντα εκτελεστικού παραγωγού θα έχει ο γιος του συγγραφέα, Ροδρίγκο Γκαρσία, μαζί με τον αδελφό του Γκονζάλο.

Επί χρόνια πολλοί θέλησαν να μεταφέρουν το αριστούργημα του σπουδαίου συγγραφέα στον κινηματογράφο, όμως ο Μάρκες απέρριπτε συνεχώς τις προτάσεις.

Όπως έλεγε, το συγκεκριμένο βιβλίο του δεν θα μπορούσε να «χωρέσει» σε μία ακόμη ταινία, ούτε καν σε δύο, ενώ ήθελε η όποια μεταφορά να γίνει στα ισπανικά.

Τώρα όμως, αυτό άλλαξε. «Τα τελευταία 3-4 χρόνια το επίπεδο και η αίγλη των σειρών και των μίνι σειρών έχει ενισχυθεί τόσο πολύ. Το Netflix ήταν από τους πρώτους που απέδειξε ότι ο κόσμος είναι πιο πρόθυμος από ποτέ να δει ξενόγλωσσες σειρές», δήλωσε ο Ροδρίγκο Γκαρσία στους New York Times, εξηγώντας την απόφαση της οικογένειας να πουλήσει τώρα τα δικαιώματα.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποιος θα γράψει το σενάριο και ποιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν να ενσαρκώσουν τους ρόλους, το δίκτυο δεσμεύτηκε να επιλέξει τα καλύτερα λατινοαμερικάνικα ταλέντα.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κολομβία.

Το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία μιας δυναστείας, της οικογένειας Μπουενδία, και του πατριάρχη της Χοσέ Αρκάντιο Μπουενδία, του ιδρυτή της φανταστικής πόλης Μακόντο.

Μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και πουλήσει περίπου 50 εκατ. αντίτυπα.

Μοιραστείτε το: