23/05/2019
Ελλάδα | Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 - 19:56

Παπαδήμο ή Βενιζέλο θέλουν στη Ν.Δ. για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν προτεραιότητα αυτά τα δύο πρόσωπα για την επόμενη εκλογή

Την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές εκφράζουν στη Ν.Δ. και μάλιστα πάνω στο συγκεκριμένο μοτίβο προχωρούν και οι διεργασίες για τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν ξεχωρίσει δύο πρόσωπα και είναι οι Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το επιτελείο του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμάει τον Παπαδήμο, ενώ το «μπλογκ» Σαμαρά, αλλά και οι πιθανή ανάγκη για συναίνεση από τα ΚΙΝΑΛ φέρνει και τον Βενιζέλο στο προσκήνιο. Κι αυτό γιατί εφόσον ισχύσει όσα λέγονται από την Πειραιώς για πάγωμα της συνταγματικής αναθεώρησης, εφόσον πάρουν την κυβέρνηση, τότε θα χρειαστούν 180 ψήφοι στο κοινοβούλιο για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση και αν δεν βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών τον επόμενο Ιανουάριο, τότε μπορεί να φτάσουμε στην Τρίτη ψηφοφορία, που χρειάζεται την συγκατάθεση 151 εκλεκτόρων.

Όλα αυτά, βέβαια, στην παρούσα φάση είναι θεωρητικά, αλλά υπάρχει σχεδιασμός από τη Νέα Δημοκρατία και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Μοιραστείτε το: