22/05/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 - 16:50

Μητσοτάκης: «Χαμένη ευκαιρία για γενναίες αποφάσεις η Συνταγματική Αναθεώρηση»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε καμία πρόταση για ανοιχτή παιδεία, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (14/3) από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την χαρακτήρισε ως «μετέωρη» και ως «μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για γενναίες παρεμβάσεις». «Ακόμα και ο καταστατικός χάρτης της χωράς αντιμετωπίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φθηνό αντιπερισπασμό» σημείωσε και ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει κατά γράμμα τη συνταγματική παράδοση της χώρας. «Η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, μια ιστορική ευκαιρία για γενναίες παρεμβάσεις στο Σύνταγμα προκείμενου αν ομολογηθεί φυγή στο μέλλον που τόσο χρειάζεται η πατρίδα αλλά και για να μην στέλνουμε συνέχεια την εικόνα τους πολίτες για μια αντιπαράθεση ανούσια και τοξική που αποστρέφει τους πολίτες από την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Από την πρώτη συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ του είχα προτείνει να ψηφιστούν όλα τα άρθρα που εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή να αποφάσιζε το περιεχόμενο» τόνισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε καμία πρόταση για ανοιχτή παιδεία, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σύγχρονη δημόσια διοίκηση, για σταθερή φορολογία, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και περιβάλλον. Όπως είπε η μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρουσίασε και τις προτάσεις του κόμματός του για τη συνταγματική αναθεώρηση που είχαν κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Υπενθύμισε ότι είχε προτείνει στον πρωθυπουργό να ψηφίσουν από κοινού την αναθεώρηση άρθρων 16 και 24 για την παιδεία και το περιβάλλον, και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε.
Μοιραστείτε το: