24/05/2019
Κόσμος | Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 - 01:47

Νέα ήττα για τη Μέι στο κοινοβούλιο για το Brexit

Καταψηφίστηκε η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία

Ήταν αναμενόμενο από τα μηνύματα που έρχονταν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όμως η Τερέζα Μέι ήθελε να προσπαθήσει και έφερε την Τετάρτη (13/3) στο βρετανικό κοινοβούλιο σε ψηφοφορία την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας πήρε την ίδια αρνητική απάντηση, όπως στις 15 Ιανουαρίου, δηλαδή η πρότασή της καταψηφίστηκε και με μεγάλη διαφορά.

Οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν μια έξοδο από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία και το σίριαλ συνεχίζεται. Ευρωσκεπτικιστές έχουν παρασκηνιακές επαφές με στελέχη δεξιών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στο ενδεχόμενο μίας παράτασης του Άρθρου 50 και έτσι να εξασφαλίσουν ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στο τέλος του μήνα χωρίς συμφωνία.

Ακόμα κι αν αυτό προσπαθήσουν οι Βρετανοί, αρκεί το βέτο από μία και μόνο χώρα της Ε.Ε. για να απορριφθεί οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα. Η καυτή… πατάτα παραμένει στα χέρια της Μέι, που δεν έχει βρει λύση στις αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Κομισιόν.

Μοιραστείτε το: