24/05/2019
Κόσμος | Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 - 00:38

Τραγωδία στη Νιγηρία με την κατάρρευση σχολείου

Οι αρχές της αφρικανικής χώρας εκφράζουν τον φόβο ότι είναι πολλοί οι νεκροί, καθώς έπεσε κτήριο, στο Λάγκος, όπου στεγαζόταν και ένα δημοτικό

Ίσως και περισσότεροι από 100 είναι παγιδευμένοι στο κτήριο που κατέρρευσε την Τετάρτη (13/3) στο Λάγκος της Νιγηρίας. Μέσα στεγαζόταν και ένα δημοτικό σχολείο και οι φόβοι που εκφράζονται από τις αρχές της αφρικανικής χώρας για πολύνεκροι τραγωδία είναι βάσιμες.

Την ώρα της κατάρρευσης τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στο σχολείο και έκαναν μάθημα. «Έχουμε διασώσει περίπου 25 ανθρώπους ενώ υπάρχουν ήδη νεκροί», δήλωσε ο κυβερνήτης του Λάγκος Ακινβούμνι Αμπόντε.

Το κτήριο ήταν τετραώροφο και ουδείς γνωρίζει πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα. «Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να μάθουμε πόσοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο εσωτερικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Σέουν Αρίβιο.

Από το γαλλικό πρακτορείο έχει γίνει η διαπίστωση πως ήδη ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια. Το επίσης τραγικό της ιστορίας είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο είχε κριθεί ακατάλληλο από τις αρχές του Λάγκος και είχε ζητηθεί να σταματήσει η χρήση του και να καταστραφεί.

 

Μοιραστείτε το: